19.4.11

La huella de Lorca: còmic sobre la vida de Federico García LorcaL'editorial Norma acaba de publicar el còmic La huella de Lorca, una novel·la gràfica -còmic- de l'il·lustrador Carlos Hernández i "El Torres" com a guionista. Trobem la biografia d'aquest gran poeta narrada amb els ulls de les persones que el varen conèixer i compartiren amb ell parts de la seua vida.

El llibre està estructurat en 12 parts, cadascuna independent cronològicament però totes inspirades en anècdotes reals de la vida de Lorca. Comença amb la fugida de Granada de la família d'Alfonsito, un personatge creat a partir de les vivències del pare de Carlos Hernández i que el dibuixant fa amic de Federico i els seus nebots, veïns de la Huerta de San Vicente en 1936.

No és una biografia a l'ús, perquè partint d'anècdotes i fets reals es construeixen xicotets relats en els que recreen fets i diàlegs hipotètics. Es nota que darrere d'aquesta obra hi ha un gran procés de documentació, que després reverteix en l'esperit lorquià que és reflexa en el text i les il·lustracions.

Una interessant i diferent manera d'apropar als joves i adults a la figura de Federico García Lorca. Molt interessant!

1 comentari:

Carlos Hernandez ha dit...

Muchísimas gracias