29.11.17

Prodigios. Una antología de poesías árabes: edició bilingüe editada per Libros del Zorro Rojo


L'editorial Libros del Zorro Rojo ha publicat una meravellosa antologia de poemes àrabs: Prodigios. Una antología de poesías árabes, prologada per Pedro Martínez Montávez i amb unes meravelloses il·lustracions de Rachid Koraïchi.

Estem davant d'una joieta de llibre. Una edició bilingüe molt acurada i una selecció de preciosos poemes, paraules i veu de clàssics poetes àrabs i de joves i desconeguts. L'obra reuneix en un sol volumen tres antologies, amb noves traduccions dels poemes més destacats de la poesia àrab, la poesia andalusí i la poesia d'Argèlia. El lector anirà emprant dos camins creatius i lírics al llarg del llibre: la paraula -els versos- i la imatge -les il·lustracions-. Podem fer el recorregut per un o l'altre, fins que aplega un moment que el lector/a se n'adona que els dos camins s'uneixen per portar-nos per un sol, el de la bellesa, aquell que s'interioritza i, a la vegada, transcendix.

 Un total de 52 poetes escriuen al voltant de temes universals:Ibn Zaydún, Ibn Arabi o Ibn Quzmán; Anna Gréki, Mahmoud Darwish, Nizar Qabbani o Adonis. A més, l'obra té un component didàctic i informatiu doncs cada capítol està precedit per una contextualització històrica i literària.

Com podeu veure és un llibre de poesia preciós, d'aquests que es lligen i relligen, que s'esguarden i retroben. Una porta oberta a conèixer, reconèixer i fomentar la poesia àrab. Molt recomanable.