16.3.17

Podries: nou llibre de poesia infantil de Joana Raspall en l'editorial Takatuka


Hi ha un poema, Podries -que podeu llegir en aquest blog-, de Joana Raspall que tal vegada siga un dels més coneguts i difosos i del que ara podem gaudir en un fantàstic llibre que acaba de publicar Takatuka.Ens agrada molt aquesta iniciativa de publicar un poema-llibre perquè segur que així aplega a la mirada i orelletes de molts més xiquets i xiquetes.

En aquests moments de desigualtat, d'injustícia social, de discriminació, d'intolerància per part d'alguns governs, de bombardeig continuu de notícies sobre els refugiats, de donar l'esquena a la mort de tants xiquets/es, de convertir la mar en un cementiri de tombes anònimes, de parlar i no fer... necessitem més que mai educar en la tolerància, reflexionar sobre lo injust que arriba a ser el néixer en un continent o altre, assaborir i aprofitar les avantatges de viure en el 'primer món', obrir la porta -al país, a la casa, al cor- a tots/es aquells que ho necessiten...Necessitem, des de la tolerància i amb la paraula per senyera, aturar la guerra, aturar la violència, aturar la por, aturar el dolor, aturar el desemparament, aturar... tantes coses roïnes! La poesia, els versos, segur que ens ajudaran, a grans i menuts.

Les fantàstiques il·lustracions d'Ignasi Blanch ( ja ha il·lustrat un altre llibre seu, Divuit poemes de Nadal i un de Cap d'Any) en inviten a gaudir dels versos i ens ajuden a reflexionar sobre el contingut del poema.

Un senzill llibre de poesia infantil, però no per senzill menys important, que deurà estar en totes les biblioteques públiques i escolars i, també a les familiars. Molt recomanable. Un tàndem encisador aquest que fan els poemes de Joana Raspall i les il·lustracions d'Ignasi Blanch.

Us fiquem un tastet del seu interior: