6.12.16

Bressolant. El libre de les cançons de bressol, editat per Andana


La cançó de bressol és, sense cap dubte, una de les primeres trobades que tenim amb la música i la paraula, amb la poesia. Però moltes d'aquestes cançonetes, passades de generació a generació, sembla que van perdent-se. Per això és tan fantàstic aquest llibre que hui us volem presentar i que acaba de ser editat: Bressolant. El libre de les cançons de bressol, editat per Andana. Un llibre que s'arrela en les nostres tradicions i que ens invita a obrir la porta dels somnis dels més menudets cada nit, bressolant-los amb poesia, amb cançonetes dels nostres avantpassats. És fantàstic!

La tria de les cançonetes de bressol està a càrrec de  Josep Vicent Frechina i les dolces i boniquetes il·lustracions que l'acompanyen són d'Irene Bofill; els arranjaments i producció musical són de Josep Maravilla. Acompanya el llibre un CD que ens ajuda a recordar les cançons o conèixer-les per a cantar-les. Són 11 les cançons de bressol:
1. La meua xiqueta és l’ama Mara Aranda
2. Tanca els ullets i dorm – Tatiana Prades
3. Mareta – Mireia Vives
4. Que vinga la soneta – Eva Dénia
5. En tan alta que estaves – Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”
6. Nana, naneta –Teresa Segarra
7. El xiquet de les mongetes – M. Amparo Hurtado
8. El meu xic té gana – Cristina Blasco
9. Non-non, xitxet – Carraixet
10. Adorm-te nineta – Dani Miquel
11. Canta la mare- Clara Andrés
 Us fiquem un tastet del que podeu trobar:




I també un tastet musical:


Bressolant. El llibre de les cançons de Bressol. from Andana Editorial on Vimeo.


Com podeu comprovar és una meravella, un llibre de poesia infantil que cal anar difonent i regalant als pares i mares que hi tenen bebès -i als que en tindran-. Molt recomanable també per a les escoletes infantils i les biblioteques. Us encantarà.