Assaborir uns bons versos, ben cuinats i amanits, és com paladejar un bon menjar: ens ompli de plaer. Els poemes, com els plats saborosos, no tenen perquè ser complicats. Això si, cal que els ingredients siguen de primera qualitat i guisar amb gran estima i molta paciència. Després... poc a poc mengem, mossets menuts i comprovem que els resultats són tot un plaer per al paladar.
Una truita, tal vegada un dels menjars més bons i senzills, com els versos de Miquel Martí i Pol. Llegiu-los i bon profit!
Truita
La truita és una bona menja
des del dilluns fins al diumenge.
Sola, resulta molt plaent,
i encara més amb farciment.
Truita amb patates, amb mongetes,
amb espinacs, també amb gambetes,
amb botifarra, amb ceba, amb alls,
ben pocs hi fan escarafalls.
Truita amb verdures, amb pernil,
té cadascuna el seu estil
I el seu gustet determinat,
perquè la truita és un gran plat
que fet així o fet aixà
sempre ens encanta el paladar.
La il·lustració és de Marsela Hajdinjak.
3 comentaris:
Per a fer una truita
Per a fer una truita,
he de trencar l'ou?
Vinga, a l'enrenou
de trobar la cuina!
Cerco una paella,
l'oli, la forquilla
mai no sé si guilla
tan temuda empresa.
Encendre el foc
no és feina planera,
cal ser un tronera
o haver instruccions.
I un cop enllestit,
un dimoni apunta
sortint d'un calaix:
Sempre els de baix
capciosos de festa,
quan hauran sentit?
Gràcies, Sàlvia,
abraçada,
F.
Esta malament escrit el teu comentari uwu
Publica un comentari a l'entrada