15.10.15

Roba un poema: activitat per a jugar amb la poesia i els títols dels llibres / Roba un poema: actividad para jugar con la poesía y los títulos de los libros

Creem poemes d'entre els títols dels llibres
 Hi ha tantes coses que es poden fer amb la poesia! Hi ha tantes que de vegades ens sorprèn quan escoltem dir no sabem què fer amb la poesia. Les activitats poètiques, més enllà d'analitzar el poema, poden ser nombroses i, per lògica, variades. Podem copiar-ne o inventar-se'n, però la qüestió és jugar amb els versos, deixar que els poemes s'arrelen entre els xiquets i joves, fer sentir la poesia.

Per exemple, ens ha encantat la idea que proposa la Biblioteca Pública de Girona, Roba un Poema, dins de les activitats que estan realitzant-se Què fem a les biblios (Catalunya). Es tracta de crear un poema, de tres versos, amb els títols dels llibres de la biblioteca (serveixen els llibres d'infantils i els d'adults) i fer una foto amb el títol i el seu llom. És com si robarem els versos d'entre els llibres de la biblioteca per tal de crear un poema.

Poema robat als llibres de la Biblioteca de Cocentaina

Míralo de esta manera:
un día más,
escrito en el cuerpo

És evident que els poemes resultants no tenen una gran qualitat literària, però amb aquesta activitat podem descobrir com de propera tenim la poesia sense adonar-se'n. Podem crear tants poemes com vulga'm, amb la quantitat de versos que ens interesse. És ben senzill. Proveu-ho a l'aula, tot aprofitant els llibres de la biblioteca escolar (podem dividir ela alumnes per grups, al principi, i després poden fer-ho ja individualment, quan coneixen bé la mecànica del joc poètic).


Lo que el día debe a la noche,
en deuda con el placer.
Todo por una chica.

Podem anar fent combinacions entre els llibres i així canvia tot el sentit del poema:


En deuda con el placer.
Míralo de esta manera: 
escrito en el cuerpo.

El més xulo és que fem la fotografia i la pengem al nostre blog i a la resta de xarxes social i així escampem llibres amb poesia (#robaunpoema)

Poema robat als llibres infantils de la Biblioteca de Cocentaina

Días de hijo.
Terrible.
¿Tienes un secreto?
S'animeu? Vinga, va, que pot resultar molt divertit! Podeu penjar-me les fotos al Facebook o al Twitter -@BiblioSalvia-.