28.12.13

Piu-piu: conte en vers de Dani Torrent


Continuem amb les recomanacions de llibres de poesia infantil, doncs els patges reial van prenent bona nota per a dir-lo-s'ho a Ses Magestats d'Orient. Us volem recomanar, per als més menudets, un llibre que està recent editat: Piu-piu, de l'il·lustrador Dani Torrent, publicat per Cal·ligraf.

Es tracta d'un àlbum il·lustrat poètic, fantàctic per endinsar-se en el món de la poesia i la il·lustració. Ens conta com en el seu primer dia de vida, un pollet acompanyat d'una xiqueta, que no para de xerrar, emprèn una caminada, que el durà a descobrir el món i a cercar un lloc que li sigui propi. Escrit en vers, la narració s'estructura com un diàleg simpàtic entre Clara, la xiqueta, que és molt xerraire, i les contestacions del pollet, que sols diu "piu-piu".

Escrit en vers, amb un llenguatge senzill i ple de ritme, s'estructura com un diàleg entre la nena, i el pollet que invariablement respon piu-piu. Us fiquem un tastet:

-Els com un floc
de cotó groc.
-la Clara diu.
Respon:-Piu-piu.

Els sempre a prop
d'allà on jo sóc.
-la Clara diu.
Respon:-Piu-piu.

-Piu-piu, piu-piu
-diu en to viu-.
-Piu-piu, piu-piu.
Ella somriu.
 ...

La repetició i la musicalitat del text faciliten la participació dels menudets en la lectura compartida. El llibre es llig  en vertical, això permet unes il·lustracions allargades, molt originals i adients per als prelectors -i per a tot tipus de públic- seguint la personalitat artística de Dani Torrent, un excel·lent il·lustrador que ara s'estrena també amb la poesia.

Un llibre molt recomanable, poètica i artísticament, d'aquestos que cal anotar en la carta als Reis Mags per als xiquetes i xiquets i també per a les biblioteques escolars i públiques. Una preciós i simpàtic llibre. A més, segons ens conta Dani Torrent, amb el seu grup han fet una cançoneta infantil amb el text del llibre: Piu-piu.






2 comentaris:

Unknown ha dit...

¡Qué entrada tan bonita!, así como el resto de tu blog. Me ha gustado mucho conocerlo. :)

Sàlvia ha dit...

Gracias por tus hermosas palabras, Lola, pero es que el libro se lo merece. Es bonito, interesante, con una narración sencilla y muy cercana al mundo infantil. Las ilustraciones son extraordinarias, como todas las de Dani.

Besadetes