11.9.13

Pliegos de la Visión: col·lecció de Poesia Visual en l'editorial Babilonia


La poesia visual és una gran desconeguda, per adults i xiquets. Una llàstima! També és veritat que no hi ha moltes editorials que s'arrisquen en l'edició d'aquestes obres, però poetes hi ha i de molt bons.

L'editorial Babilonia està especialitzada en aquest tipus de poesia visual. Tinc el plaer de dir públicament que des d'ara podeu consultar tot el seu fons poètic a la Biblioteca de Cocentaina, doncs ens han fet donació dels seus llibres. Gràcies, moltes gràcies a Francisco Pérez Belda, Paco, el seu editor per aquest regal tan magnífic i poètic, tan ric en contingut i continent, tan interessant. Des d'ara el nostre fons bibliogràfic poètic s'enriqueix molt amb aquesta aportació, s'agraeix encara més en aquests temps de crisi i retallades en les que les biblioteques tenim poc pressupost per adquirir llibres.

Doneu-li una ullada a la seua col·lecció Pliegos de la Visión (amb 48 obres editades). Us fiquem tres exemples diferents del que podem trobar:

 Del llibre Lengua geográfica, de Francisco Aliseda

 Del llibre Poemas del sublime cotidiano, de José Blanco

Del llibre Animals nominals, de Miquel Martínez i Carpio

La poesia visual deixarà de ser la gran desconeguda quan des de les aules i a casa és difongui. Als xiquets i joves els encanta quan la coneixen. Amb aquesta col·lecció tenim l'oportunitat d'apropar-se a ella, gaudir-ne i després donar l'altre pas: crear-ne.

L'editorial Babilonia té també una col·lecció molt interessant de poesia Pliegos de la Palabra (amb 7 obres editades). Us fiquem un tastet: 

Me despeñé
en el acantilado de una mesa
aventada por la fuerza
de sus manos
y se desbordó el mar de mi cerebro
llevándose el terror,
mudándome en anémona,
figurita de coral entre las olas.
(Cristina Carrasco García, La vida que me queda)

Prompte us informarem d'una altra interessant novetat bibliogràfica, d'aquesta editorial, que presentarem a la Biblioteca de Cocentaina.