25.8.07

El caballito de bambú y otras poesias infantiles chinas


La literatura, com hem comentat altres vegades, serveix com un espill on nosaltres podem reflexar-se i, també, com unes portes obertes que ens porten a nous camins per descobrir. La literatura infantil representa el mateix, i també els xiquets necessiten tenir un espill on veure's reflexats, on trobar els seus arrels i la seua cultura. Però açò és molt senzill per al xiquets nascuts ací i força difícil per als xiquets d'altres cultures que hi conviuen amb nosaltres. Són pocs els llibres infantils que s'editen en Espanya d'altres cultures, i menys encara de poesia.

El caballito de bambú y otras poesías infantiles chinas, de Liao Yanping, és un d'aquests llibres. Està publicat per Maguregui, una editorial que té per objectiu apropar la cultura i llengua xinesa al públic infantil.

El llibre està en edició bilingüe, xinès-castellà, i recull poemes infantils procedents de cançons populars i poesies que, una generació rere l'altra, han circulat entre les 156 ètnies de Xina. S'acompanyen de delicats dibuixos originals en tinta xina.