16.8.07

Colors de lluna, cançons de bressol de tot el món

Colors de lluna - Cançons de bressol és un disc recopilatori de cançons de bressol de diferents països com Benín, Burkina Faso, Senegal, Costa de Marfil, Camerun, Guinea Equatorial, Moçambic, Marroc, Hongria, Polonia, Moldàvia, Russia, Cuba, Xile, Argentina i Xina. Pretén recuperar una tradició quasi oblidada i que ens apropa a les melodies d'aquests llocs, que ens uneix al ritme de les primeres cançons. Els disc està tambè en castellà, Colores de luna - Nanas, i català.

16 dones immigrants, residents a Catalunya, ens presenten les cançons de bressol dels seus somnis, la cançó que uneix per a sempre els cors de la mare i el fill. Veus anònimes, sensibles i cançons llunyanes. Un disc d'una gran qualitat estètica, sonora i humana. Tot al voltant d'una lluna, única, però que hi pot tenir molts colors. A més, el disc inclou les bases instrumentals dels temes per a poder ajudar a les mares i pares a dormir als xiquets cantant les seues cançons.

Cançons de lluna està editat per el Sello Autor amb el recolzament de la SGAE, la Fundación Autor, Iberautor i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els beneficis del disc van adreçats a una ONG de dones maltractades.
Una cançó de bressol xilena -anomenades també arrurrupatas i arrorós- per bressolar als més menuts aquest estiu.
Este niño lindo
se quiere dormir,
tiéndanle la cama
sobre el toronjil
y de cabecera
pónganle un jazmín
para que se duerma
este querubín.

La il·lustració es de John Coulter.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quines cançons més tendres. Són un fil que uneix a totes les mares del món.

Un petó. Joana Mascarell

Anònim ha dit...

vrec que es molt sosa

Sàlvia ha dit...

Són cançonetes per a dormir als bebés, amb un ritme lent (per a bressolar, no per a espavilar).

Anònim ha dit...

M'interesaria escoltar aquest disc. On el podria trobar, a qualsevol botiga de música?

Gràcies.

Sàlvia ha dit...

Perdona que no t'hagi contestat abans, però no me n'havia adonat del teu comentari. Jo el vaig comprar en una tenda de discs, suposo que demanant-ho no tindràs cap dificultat. Ja em diràs.

Besadetes (anònimes)