3.5.07

Te regalo mis sueños, llibre de poetes infantils


Són pocs els llibres de poesia infantil realitzats per poetes infantils. Són els adults els que prenen la paraula i la regalen als més menuts. Però en aquest cas són els propis xiquets i xiquetes, poetes, els que han publicat els seus versos.

Te regalo mis sueños és una obra realitzada entre 26 xiquets i xiquetes, entre 6 i 12 anys, tots participants del taller de poesia d'El Casar -Guadalajara-, dirigits per Pepita Da Silva Martín de l' Asociación Cultural El Berruche, gran experta en el foment de la poesia infantil. Molt bona iniciativa la d'aquest Ajuntament i la Consejeria de Cultura de Castilla-León. Blanca Calvo, Consejera de Cultura, opina en la presentació del llibre: Sin ser escritores conocidos, todos podemos darnos el gusto de jugar con las palabras. Crear palíndromos, acrósticos, anagramas, tautogramas, limericks, haikus… Descubrir el placer de sentarnos con una hoja de papel delante para ir descubriendo cómo las palabras pueden ir encadenándose, cubriendo el color blanco del papel y contando cosas de nosotros mismos y del mundo que nos rodea.

Hi ha pocs tallers de poesia infantil i/o juvenils, però sé que hi ha molts col·legis que treballen la poesia, fomenten la seua lectura i també l'escriptura. Quina llàstima que no editen els versos dels petits grans poetes. Com sempre... problemes econòmics. L'edició d'aquestes obres són la "guinda" per enganxar a la poesia. Que els poemes estiguen impresos en un llibre que es pot regalar als pares, als avis... que qualsevol ho puga llegir, dona importància al poema creat i al seu autor o autora,més enllà del "curriculum acadèmic", de la nota que hi fique el profe, del que s'ha gaudit creant els poemes.
Prenguem nota de l'iniciativa i fomentem-la. Felicitem a l'Ajuntamnet d'El Casar.
La il·lustració és de Karin Momberg.