14.5.07

Música i poemes per a petits monstres, de Lola Casas

L'últim llibre de Lola Casas -mestra, escriptora i poeta de Mataró- es titola Música i poemes per a petits mostres, il·lustrat per Mercè Canals i musicat per Pere Borrell. L'obra està editada per PAMSA. i inclou un CD.
El llibre aborda el terror amb la vista posada als més menuts de la casa. Aquest tema del terror els agrada molt a xiquets i joves, però fins ara no coneixiem cap poemari que l'abordara. Molt original.
Són poemes i cançons sobre com superar la por, de manera divertida i fresca, explica Casas, mestra de primària i amb una llarga i reconeguda trajectòria com a escriptora infantil. El llibre té dues parts: en la primera figuren les lletres que donen forma a les cançons del disc, musicades per Borrell, mentre que en la segona apareixen poemes divertits i tendres protagonitzats per monstres clàssics del gènere de terror. Hem triat personatges que són referència del món de la por, però donant-los la volta, diu Casas. Així, el doctor Frankenstein apareix en escena cantant una cançó de bressol a la seva creació mentre li dóna els últims retocs amb el fil i l’agulla; el vampir visita el dentista perquè li fan mal els ullals, i aprofita que el cura per clavar-li una bona mossegada; i els esquelets fan un número de ball.
Al musicar els poemes Borrell ha escollit el gènere de la revista, el cabaret i el music-hall, uns estils que s’adapten molt bé a la temàtica de la nit i la por.