4.4.07

Cançoner infantil llatinoamericà


El folklore a les terres hispanoamericanes és molt ric. Al notre país hi tenim una bona barreja de nens i joves amb una cultura de procendència hispanoamericana. Aprofitem la diversitat de les seues cançons per enriquir les aules.

Al Cancionero Folklórico y Popular de Latinoamerica hi ha un recull important de cançons. Hi ha una secció especial de cançons infantils. Tal vegada nosaltres les desconeixem, però no els alumnes o la seua família.

Cal recordar que les cançons infantil formen part del folklore i el patrimni cultural de cada poble, que cal transmetre i no perdre. Podem completar les cançons, de vegades, amb els seus jocs corresponents. Hi ha una web, Jocs infantils d'arreu del món -amb base de dades de jocs-, on hi trobarem de tot tipus i clasificats.
La il·lustració és d'Emily (The Black Apple)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Està molt be això d'unir cançons i jocs. Recuperar tradicions d'arreu del món per a compartir cultures i no predre'n cap.
Lola Moltó, Mataró.

Anònim ha dit...

Con sorpresa he podido comprobar que nuestro folclore les interesa en España. Como se dice en este artículo tenemos una diversidad folclórica muy grande y rica, de la que estamos orgullosos. Salvaguardarla, catalogarla y difundirla es nuestra obligación y poder compartirla con ustedes es un placer.
Un saludo de Francisco Uribe Ponze, desde Arequipa (Perú)