20.4.07

Aserrín!, de Marta Badia. Poesia infantil per al més menudets

La poesia no té barreres d'edat. De fet, el primers contactes que tenen els xiquets menudets amb la paraula és a través de la poesia. Us volem recomanar un llibre molt interessant de Marta Badia Solé i Joaquín Díaz, prologat per Miguel Delibes, Aserrín! Repertorio de mimos, juegos y canciones para los más pequeños, editat per Arola.

El llibre incorpora un CD i recopila 111 exemples del folklore castellà amb “mimos” i jocs dançats, recitats i cançons, a més de tenir una música molt adient i atractiva per als bebés.
Existeix una versió catalana, editada també per Arola, sota el títol de Tat! Recull de moixaines, jocs i cançons per als infants, aquesta vegada realitzat per Marta Badia i Àngels Vidal. És una compilació de 107 propostes, procedents del folklore català. També acompanya el llibre un CD amb l’enregistrament de totes les propostes.

Els dos llibres són una proposta ideal per a tota la gent que tracten amb els més menudets: pares, familiars, educadors, ludotecaris, bibliotecaris, etc. Cada proposta té una fitxa que inclou el text, el ritme o melodia, l’explicació dels jocs, el que es treballa en cada exemple,...
A més, cal remarcar que els beneficis de la venda d’Aserrín! es destinen a la Fundació Joaquín Díaz, entitat cultural vallisoletana d’àmbit privat, sense ànim de lucre, que té per objectiu la valoració i difusió del patrimoni llegat per la tradició.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que be! coneixia el llibre en castellà, però no sabia que també estava en català. Gràcies per la informació. Maribel, des de Lleida

Anònim ha dit...

Un llibre perfecte per a recuperar allò que hem jugat i ja se'ns ha oblidat. El folklore infantil cal no perdre'l i transmetre-ho als nostres nens. Vaig comprar el llibre el Dia de Sant Jordi i em va emocionar retrobar-me amb la meua infantesa.

Paqui Gironés, Barcelona