8.1.07

Poesia juvenil i cançons d'autor

Moltes vegades, per tal d'introduïr en ESO i Batxillerat la poesia, aprofitem les cançons d'autor. A internet hi ha moltes pàgines sobre aquest tema, però hui m'agradaria presentar-vos una que trobe molt interessant: Canción de autor en español. El recull està fet per Ángel Ricardo Puente Pérez. Podem trobar cançons d'Alaska, Ana Belén, Mecano, Pdro Guerra, Celtas Cortos, etc. Suposem, a més a més, que anirà afegint-ne més.
Per a treballar la poesia juvenil a l'aula les cançons són un molt bon recurs. Ja us aniré contant les meues experiències sobre aquest tema. De vegades no l'utilitzem perquè ens falta temps per a buscar material. Doncs... ací en teniu: http://canciondeautorenespanol.blogspot.com/ .

Si el que busqueu són cançons en català de diferents estils en ACIC (L'Associació de Cantants i Intèrprets Professionals en Llengua Catalana ) podem trobar una relació de fonogrames de música en llengua catalana editats entre 1994 i 2005: http://www.acic.es/mcc/index.html. No hi trobem la lletra, però conèixer els autors i l'obra ens facilitaran la seua recerca.