12.1.07

Gloria Bordons, articles sobre poesia infantil i juvenil

Ens agradaria recuperar i compartir amb vosaltres uns articles de Gloria Bordons, que ens pareixen força interessants, analítics, crítics i pedagògics. Alguns d'aquests articles estan fets en col·laboració amb altres especialistes en la matèria i estan publicats en diferents revistes. Us assegurem que la seua lectura ens farà reflexionar sobre la importància del foment de la poesia des d'edats primerenques fins l'adolescència i del fet d'incloure la poesia a l'aula.
La poesia a l'escola, podem llegir-lo en la següent adreça electrònica: http://www.cav.ub.es:16080/web/gbordons/LA%20POESIAAL.pdf

Apuntes para una renovación de la enseñanza de la poesía: http://www.cav.ub.es:16080/web/gbordons/Public/comunicio_CiudadReal_def.pdf

El reto de leer poesía:
http://www.cav.ub.es:16080/web/gbordons/ComunicacioGranada.pdf

Poesía en internet: conocer, disfrutar y crear:
http://www.cav.ub.es:16080/web/gbordons/Public/Poesia_Internet.pdf

Gloria Bordons de Porrata-Doria és una especialista en llengua i literatura catalana i la seua didàctica, del fet poètic a l'escola, investigadora i especialista de l'obra de Joan Brossa -del que ha realitzat la seua tesi doctoral-. És catedràtica de l'Escola Universitària de Barcelona i participa en diferents grups de treball sobre aquests temes. Fruit de tot açò són dos webs que ja us hem recomanat: Els entra-i-surts de Brossa ( http://www.uoc.edu/lletra/especial/brossa/) i Viu la poesia ( www . viulapoesia.com ).

Us recomanem donar-li una ullada a la seua pàgina web, on podreu llegir, a més a més, altres articles i publicacions.

2 comentaris:

Darabuc ha dit...

Gràcies per tota aquesta tasca de recerca, sempre hi trobo enllaços i temes per a no acabar. Endavant!

Sàlvia ha dit...

Gràcies pels teus comentaris. De vegades hem dona la sensació que l'espai cibernàutic és molt solitari i que, tal vegada, allò dels que estas parlant no hi interessa a ningú. És com un gra de sorra en una gran platja, però..."pedreta a pedreta fem marge", com diem per aquestes terres.
Salutacion, Gonzalo.