11.11.19

Canciones para despertar la alegría: llibre de cançons infantils, amb activitats i CD

 

La poesia infantil, molt poc sovint -no sabem el per què- tracta sobre les emocions. Doncs hui volem recomanar-vos un llibre de cançons infantils que gira al voltant d'una de les emocions més boniques que tenim: la alegria. Es tracta de Cançons per despertar la alegria / Canciones para despertar la alegría (en català i castellà) editat per Bellaterra Música, -dins de la seua col·lecció Canciones para crecer -que compren un llibre i un CD amb les cançonetes cantades.


Alegria i molts somriures és el que volem veure i escoltar entre els infants. Cançons plenes d'alegria, per espantar qualsevol núvol gris, per allunyar la tristor, per esborrar la ràbia, per gaudir cada dia de goig de viure i descobrir el món.

El llibre està comprèn una presentació de què és l'alegria, un CD amb 9 cançons i playbacks, partitures amb la melodia, lletra i acords de les cançons i 7 propostes diferents de jocs per a despertar l'alegria, per jugar junts adults i xiquets/es.

Cançons:
-Hacerse mayor
-Sol
-Lucecita
-Frío preso
-Cancioncilla para el buen tiempo
-Estoy alegre
-Si soy yo
-Ilusiónate
-Cerrar los ojos


L'autora dels textos és Àngels Ponce. La música i lletres de les cançons són d'Andrea Zayas, Ferran Pardo, Irene Ruiz, Sergi Dantí, Marc Parrot, Núria Palau, Marta Canellas i Aina Plans i Lola Casas amb Cancioncita para el buen tiempo. Acompanyen les cançons unes molt divertides i xules il·lustracions de Valentí Gubianas.

El día llegó
porque ha salido el sol,
que nos trae luz
y nos da calor.

Saludad al sol
con fuerza y alegría:
Hola amigo sol,
¡que tengas un buen día!

Dad gracias al sol,
que brilla y nos da vida:
Gracias mi buen sol,
gracias por venir
de buena mañana
y de noche irte a dormir.

Sonreirás
al ver brillar al sol
que da al color
todo su esplendor.

Saludad al sol...
Dad gracias al sol...
Y aunque me abandonas
cuando el día se va,
mañana bien temprano
me vuelves a buscar.

Un llibre de cançons infantils molt recomanable. Anem anotant-s'ho per a regalar aquests nadal.