3.4.17

Plouen poemes: antologia de poesia infantilÉs importantíssim tenir sempre a mà una bona antologia poètica infantil com a recurs a l'hora de fomentar la poesia entre els xiquets i xiquetes, però no hi ha moltes, així que és un plaer comentar-vos que l'editorial Eumo acaba de publicar-ne una, Plouen poemes, una selecció de poesia que han realitzat Vanesa Amat Castells, M. Carme Bernal Creus, Isabel Muntañá Salarich, acompanyades d'unes il·lustracions, minimalistes i molt suggerents, de Morad Abselam.
  Poemes que trobem ordenats en blocs temàtics per tal de facilitar-nos l'accès:
  • Animals
  • Mesos, estacions i temps
  • Contes i personatges
  • Natura i univers
  • Humanitat, sentiments i emocions
  • Persones, oficis i vida quotidiana
  • Jocs de llengua i cal·ligrames
  • Món de la infància, jocs, cançons i festes

  Totes les temàtiques estan vinculades al món infantil i el seu entorn.  Poemes de grans poetes i poetesses com Montserrat Abelló, Joan Amades, Clementina Arderiu, Francesc Bofill, Marc Granell, Carles Cano, Lola Casas, Joana Raspall, Miquel Desclot, Àngels Garriga, Joan Brossa, Olga Xirinacs, Apel·les mestres i un llarg etcètera. Més de cent trenta poemes d'autors catalans clàssics i actuals, alguns d'ells/es ben menuts, com Nit Barbeta -8 anys-. Un fantàstic recurs literari poètic per a tenir a casa, a l'aula i a les biblioteques. Un gran prisma poètic per tenir una amplia visió de la poesia, més enllà de la rima i amb molt de ritme.

  Us fiquem un tastet d'alguns del poemes que trobareu:

  Esperit
  entremaliat,
  vull saber
  on t’has amagat.
  Dins de casa?
  Al bosc de nit?
  Per un conte
  has fugit!
  (Lola Casas)


  La papallona
  (Nit Barbeta)

  La papallona, vola, vola,
  tens les ales de colors, 
  el teu cos és tan lleuger
  com la seda o el paper.


  Una recomanació ben especial per als adults (pares i mares, mestres i bibliotecaris) que són els que fomenten la poesia a les orelletes i l'ànima dels menudets i per als joves lectors de poesia que trobaran una amanida de versos ben variada que els ajudarà a descobrir a poetes i poemes per anar engreixant el seu bagatge poètic i lector.