9.1.17

Lorca. Un poeta en Nueva York, de la poesía al cómic

Quin goig poder llegir un còmic com aquest! Fa molt poc que s'ha publicat Lorca. Un poeta en Nueva York, obra del dibuixant valencià Carles Esquembre i que està editada per Panini Comics.
Un llibre amb 152 pàgines en blanc i negre que mostra una original visió de l'estansa de Federico García Lorca a Nova York, que arreplega les seues passions i obsessions per mig del seu epistolari i els testimonis dels qui el varen seguir en aquesta aventura -1929-.

Federico García Lorca es probablemente el poeta español más universal de todos los tiempos. Un genio total que dominaba muchas disciplinas artísticas; músico, poeta, dramaturgo, dibujante... En el verano de 1929 viaja a Nueva York y es testigo directo del final de los felices años veinte. No imagino mejor escenario para situar a un personaje como Lorca durante aquellos días convulsos.

Un interesant llibre per apropar-nos a una de les facetes de García Lorca, sobretot al joves. Ens agrada aquest projecte còmic-poètic. Us deixem amb un tastet del llibre: