6.11.13

Emociones y sentimientos: llibre de poesia infantil


Hui us recomanem un preciós llibre de poesia infantil, Emociones y sentimientos, de Roberto Piumini, amb unes simpàtiques i humorístiques il·lustracions d'Anna Laura Cantone, editat per Edelvives.

Estem davant d'un llibre ple de sensibilitat i carregat d'emocions, amb molta tendresa. Un llibre per llegir espaiet, assaborint els poemes, un a un, gaudint de les il·lustracions. Un llibre encantador per a compartir adults amb menuts.

Els poemes expressen vivències quotidianes properes als xiquets i xiquetes que de vegades són, per a ells, difícils d'expressar. Amb humor i fina ironia, tot jugant amb els versos, trobem emocions i sensacions molt properes al cos; el plor, el mal de panxa, el sufoco per la vergonya, les palpitacions, els badalls, l'agressivitat i la ràbia, la tos nerviosa, el pipi al llit, els sospirs... i un llarg etcètera.

El cos és el medi per a expressar els nostres sentiments, amb un llenguatge propi que cal conèixer des de menudets, tot amb ajuda dels adults i, ara també, de la poesia.

Us fiquem un tastet:

Tartamudeo
(Roberto Piumini)

Hay gente que habla a borbotones.
Como si la frase que va a decir
topase con tabiques o portones,
y seguida no pudiera salir.

Algo hay en la garganta que atasca,
un estorbo interrumpe la carrera,
como si la palabra se temiera
que, si sale, seguro que la casca.