25.7.13

Marcapàgines poètics: activitat poètica per fer este estiu / Marcapáginas poéticos: actividad poética para este verano


Com que ara tots els xiquets i xiquetes estan de vacances anem a proposar-vos fer manualitats, però poètiques, tal i com correspon a aquest blog. La idea se'ns ha acudit rellegint el llibre Com gat i gos. Hem creat dos tipus de marcapàgines, un per al gat i l'altre per al gos. És molt senzill com podeu comprovar mirant estes fotos: en una cartolina hem fet una silueta de gat i altra de gos, les hem retallades i després els hem tallat les orelletes. Es dobla la cartolina pel cap i es planten les orelles. Ja està!

Després hem triat uns versos del llibre i els hem escrit al seu interior (també ho podríem fer seguint la silueta del animal i restaria com si fos un cal·ligrama). Aleshores, ja tenim el nostre marcapàgines poètic, que podem regalar. 






Ficat dins de les pàgines del llibre queden genial i si tanquem el llibre sempre ens resten les orelletes a l'aire, el que facilita saber immediatament on ens hem quedat.







Podem fer marcapàgines poètics de pollets, ossos, pingüins, mussols, porquets, granotes... tots els animals que sens acudeixen. Sols cal canviar un poc la plantilla; això si, dins ficarem uns versos sobre l'animal que hem assiluetat. Podem triar-ne d'alguns llibres de poesia infantil sobre animals o crear els nostres propis rodolins -encara millor-. Un regal excel·lent per als bons i bones lectores. Segur que els encantaran. Ja ens conteu, val?

2 comentaris:

Unknown ha dit...

M'encanta!! Super original!!

Sàlvia ha dit...

Ja m'ensenyaràs el que feu a casa, val?

Besadetes, Carlota