10.2.13

Con el sol en los ojos: llibre de poesia infantil de Jorge Luján


Hui us volem recomanar el llibre de poesia infantil de Jorge Luján, amb il·lustracions de Morteza Zahedi, Con el sol en los ojos, de l'editorial Comunicarte.

Salí a pasear solo
para oír el silencio adentro mío.

Regresé desconcertado,
el silencio aturdía más que el ruido.

El poeta argentí, Jorge Luján reinventa la seua infància  aqmb 10 poemes que tenen un resum especial i profund: el contacte amb l'univers i com un xiquet es pot apropiar d'ell. Les il·lustraacions que acompañen cadascun dels poemes són una part molt important de la construcció del propi text: el xiquet vola amb el catxirulo -que descobrirà que és un dels seus tresors més preats-, va per la xiqueta i al final descobreixen que per volar tan sols necessiten l'amor.

Conèixer el món és meravellós, asombrar-se davant de los xicotetes coses que contenen a les grans. A més del simbolisme cosmogònic del propi llibre, és important que el jove lector relacione el contingut dels poemes amb les seues experiències i li done un significat propi, és així com cobra sentit el text.

Segons el propi autor el títol, Con el sol en los ojos, té un doble significat: el primero de estos refiere a que el Sol muestra todo lo visible, mientras que el segundo invita al lector a descubrir que al ser parte de la existencia se puede transformar en un Sol; “cuando se abre a la maravilla de la vida, entonces es un astro”.
 1 comentari:

Rosario ha dit...

Hola Sàlvia te dejo un regalito en mi blog "LES FORMIGUETES". Me gusta tu bloc. Un saludo