5.10.17

Taquititán de poemas: llibre de poesia infantil



Feia ja un temps que voliem recomanar-vos aquest llibre, però... el temps passa volant i no ho havíem fet. Ara és hora de ressenyar aquest llibre de poesia infantil, Taquititán de poemas. Antología de poesía, de l'editorial Ekaré, amb il·lustracions d'Ana Palmero Cáceres.

Estem davant d'una antologia de poemes preciosa i molt interessant. Versos que d'una manera inteligent uneixen les paraules al joc, a la naturalesa, a la imaginació, a la infància. Trobareu 28 poemes de diferents autors: Luis Barrios Cruz, Carmen Delia Bencomo, Andrés Eloy Blanco, Velia Bosch, Jacinto Fombona Pachano, Eduardo Gallegos Mancera, Ana Teresa Hernández, Beatriz Mendoza Sagarzazu, Esther María Ossés, Rafael Olivares Figueroa, Jesús Rosas Marcano, Manuel Felipe Rugeles, Luisa del Valle Silva, Efraín Subero, Josefina Urdaneta, Miguel Ramón Utrera, Fanny Uzcátegui i Marisa Vannini; tots ells/es són escriptors i poetes veneçolans.

Díptics, tercets d'art major i menor, cançons i rondes, cobles,... musicalitat, sonoritat i ritme en el llenguatge, acompanyat d'unes delicades i acolorides imatges. Un llibret que és una autèntica delícia, per a grans i menuts.

Us fiquem un tastet del seu contingut:


Día gris
(Marisa Vannini)

Hoy el sol 
no ha salido

Se ha enganchado
en una nube,
y se ha quedado
prendido.

Viento, ayúdalo 
a soltarse
y a cumplir 
su recorrido.


Pensamiento
(Manuel Felipe Rugeles)

Espérame hasta que llegue
al otro lado del río,
¡para ver qué piensas tú
de este pensamiento mío!


Los capitanes de la comida
(Jesús Rosas Marcano)

Un capitán
trajo pan.
Un capitén
la sartén.
Un capitín
el cebollín.
Un capitón
el cucharón.
Y un capitún
trajo el atún.
(...)