18.10.17

Dos nuevos libros infantiles sobre Gloria Fuertes / Dos nous llibres infantils sobre Gloria Fuertes


Estem d'enhorabona doncs les editorials estan aprofitant el centenari del naixement de Gloria Fuertes per a publicar i difondre la seua vida i poesia. Per exemple, acaben de sortir al carrer nous llibres infantils sobre aquesta gran poeta. El primer d'ells de l'editorial Blackie Books, El libro de Gloria Fuertes para niñas y niños. Versos cuentos y vida, il·lustrat meravellosament per Marta Altés.

Aquest llibre de poesia infantil inclou una exhaustiva selecció de poemes infantils i contes, barrejats, que faran les delícies d'adults i xiquets. A més, té passatges de la vida de Gloria Fuertes en format de contes. Al final del llibre trobem diversos materials didàctics sobre la poeta. Un llibre que us interessarà, segur.
 

El segon llibre que passem a recomanar-vos és Gloria Fuertes, de Mª Isabel Sánchez Vegara, amb il·lustracions de Cinta Arribas i editat per Alba (en castellà i català), dins de la seua fantàstica col·lecció Petita i Gran (vol que els xiquets/es descobreixin qui eren i què van aconseguir les dones més importants de la història contemporània). La seua biografia narrada com un conte, apropant-la als menuts, d'una manera senzilla i atraient. Molt recomanable llibre per a casa, el col·le i la biblioteca.


Us fiquem un tastet del llibre:

La petita Gloria va néixer a Madrid. Ella no volia fer-se gran
i va créixer i créixer, però per dins continuava sent un infant. 


Somiava que seria un pallasso, perquè era tota alegre.
Li agradava explicar històries a tothom que es volgués distreure.  


Als catorze anys es va enamorar i aquell dia es va fer poeta.
Guardava mil paperets escrits a la butxaca de la jaqueta. 


Un dia va començar la guerra i, abans que arribés a la meitat,
Gloria ja sabia que ella era una pacifista de veritat.  


....