27.9.17

Fantasía en poesía: llibre de poesia infantil de Marisa Alonso Santamaría


Quant que ens agrada comentar novetats de llibres de poesia infantil!. Acaba de sortir al carrer el llibre de Marisa Alonso Santamaría, Fantasía en poesía, amb il·lustracions d'Elizabeth Aguillon, editat per la mateixa autora (podeu adquirir el llibre ficant-se en contacte amb ella per correu electrònic: marisa_alsa@hotmail.com )

Trobem un bon grapat de poemes infantils sobre animals ben diferents -gats, gossos, ratolins, aranyes i pingüins, etc.- que ens inviten a participar de la seua vida amb la poesia. Poemes juganers, divertits i amb ritme, per llegir a casa i a l'escola. Versos animals que busquen orelletes inquietes per ficar-se ben a dins. Els animals sempre són molt propers al món de la infància i la literatura infantil se n'aprofita per empatitzar amb ells/es. 

Són poemetes que us encantaran i des d'aquest raconet felicitem a Marisa Alonso Santamaría per haver-hi aconseguit aquest somni de veure publicats els seus poemes (en podeu llegir molts més al seu blog Poesía infantil).

Un llibre molt recomanable, tant per la forma com pel contingut. Les il·lustracions d'Elizabeth Aguillon arrodoneixen, d'una manera molt simpàtica i lúdica, el versos de Marisa. Us fiquem un tastet per a que ho comproveu:

El regalo del ratón
(Marisa Alonso Santamaría)

«Vengo a traerte un regalo,
-dice el ratón a la gata-
un bonito cascabel
con campanilla de plata».

La gata muy presumida
al cuello se lo colgó,
y el ratón se fue tranquilo
cuando oyó cómo sonó.


 Benavente
(Marisa Alonso Santamaría)

Este perro es diferente,
le faltan todos los dientes.
solo come arroz y pasta,
pan y leche caliente.

Este perro es diferente,
tiene dos grandes orejas,
pero hay que gritarle fuerte,
es sordo por accidente.
( ... )
 

1 comentari:

Marisa Alonso Santamaría ha dit...

Muchas gracias Salvia. ¡Qué ilusión estar por aquí!
Un abrazo muy fuerte.