12.5.17

Nana para despertar a un niño / Cançó de bressol per a despertar un nen: llibre de poesia infantil de Fran Pintadera


Ja hem comentat al blog moltes vegades la importància que té endinsar-los en la poesia des de ben menudets i per això, quan anem un poc despistats, necessitem llibres de poesia infantil que ens ajuden, entre versos i il·lustracions a obrir camins.

Hui anem a recomanar-vos un llibre que ens sembla ideal per a donar els primers passos per eixe jardí poètic tan ple de caminets: Nana para despertar a un niño / Canço de bressol per a despertar un nen -està en català i castellà-, de Fran Pintadera, amb il·lustracions de Txell Darné i que està editat per La fragatina, dins de la seua col·lecció Xiquets.

El llibre ens presenta un poema encadenat en el que els animals van despertant-se uns a altres fins...

Abre los ojos cielo,
te está esperando el Sol.

Al contrari de les cançonetes i poemes de bressol, aquest llibre ens ajuda a saludar el dia amb poesia, a obrir dolçament els ulls amb la carícia dels versos. A més, les onomatopeies ajuden a incloure als menuts en el poema amb un joc que invita a participar-hi i començar el dia amb vitalitat.

Les il·lustracions que acompanyen els versos són fantàstiques i molt simpàtiques, el que arrodoneixen el llibre, al igual que el seu format menut i apaïsat. Un llibre que farà les delícies dels més menudets i dels adultes que els donen la mà i la veu pel sender de la poesia.