19.5.17

Cantem i juguem: cançons populars infantils a la revista "Piu-piu"


Ja sabeu la importància que té fomentar la lectura des de ben menuts i diversificar el tipus de lectura. No se n'adonem, però la majoria de pares i mestres el que més difonem -en un percentatge altíssim- és la narrativa. Solem deixar de banda els còmics, els llibres d'informació, els llibres il·lustrats, les obres de teatre, la poesia i les revistes infantils.

No hi ha moltes de revistes adreçades al públic infantil, però les que hi ha no les solem conèixer, aleshores difícilment les  difonem. Per exemple, la revista Piu-piu, que edita mensualment Publicacions de l'Abadia de Montserrat, sota la direcció de Montse Ginesta i que està adreçada a xiquetes i xiquets entre 0 i 5 anys.
...us donem eines als pares i educadors perquè la lectura sigui per a tots un estímul i un fet plaent i enriquidor.
Cada número de la revista té un tema central i en el número 28 -l'últim número- la temàtica és Cantem i juguem. Diferents cançonetes tradicionals van sortint entre les pàgines de la revista com:

-Ballmanetes
-Cargol, treu la banya
-Sol, solet
-La lluna
-Escarabat, bum, bum
-En Patufet
-El gegant del pi
-Plou i fa sol
-Sant Jordi

Cada poema, a doble pàgina, té una il·lustració que l'acompanya i arrodoneix els versos, cadascuna d'un il·lustrador/s diferent.

La revista inclou, ja adreçat per als adults -pares i mares, mestres, bibliotecaris, etc.-, una entrevista a Salvador Comelles, el repte d'escriure poesia per a infants; en la secció Llegim ens recomanen 4 llibres de cançons infantils i Jo no sé cantar! en que ens donen unes recomanacions per a jugar amb les cançons populars infantils.

Una delícia de revista on, en poques pàgines, se'ns dona un contingut poètic molt intens i interessant, pinzellades per a jugar amb els versos, propostes per a cantar junts, pistes per a seguir amb el tema de les cançonetes populars. 

Us recomanem subscriure's a la revista, llegir-la amb els menuts i, en el cas d'aquest número, gaudir de les cançons i del joc. No hi ha millor manera d'enlairar la poesia infantil... jugant, cantant i poemant. A la Biblioteca tenim la revista, podeu passar i la compartim, grans i xiquets/es.