30.4.15

Llibres de poesia infantil a partir de 0 anys: col·lecció La cirera, de Combel / Libros de poesía infantil a partir de 0 años: colección La cereza, de Combel


Ja sabeu l'important que és fomentar la lectura en família, des de ben menudets. La poesia ens pot ajudar molt en aquesta tasca, no se n'oblidem. Per exemple, fa poc que l'editorial Combel ha publicat una col·lecció de llibres per als xicotets de la casa, La cirera (llibres que estan en català i en castellà -colección La cereza-), molt aconsellables.

Tots els llibres porten un text poètic de Mar Benegas i cadascun d'ells està il·lustrat per un artista diferent. El seu tamany, format, enquadernació i contingut fan que aquesta col·lecció siga ideal per a una primera immersió en la poesia. Cada llibre s'acompanya d'una cançó infantil, que arrodoneix el seu contingut. Fins ara podem trobar els següents títols:

-Mar Benegas / Marta Cabrol. Nyam nyam / Ñam ñam
-Mar Benegas / Laurence Jammes. Deu esquirols / Diez ardillas 
-Mar Benegas / Sandra Navarro (aka Lalalimola). Li posem un bigotí? / ¿Le pondremos bigote?  

Llibres per a compartir mirades i descobrir el món, per a jugar i cantar, per a rimar i mirar, per assaborir els primers versos il·lustrats. Llibres bonics i dolços per als primers lectors. Copiant l'esquema de les col·leccions infantils per als prelectors de 0 a 6 anys, cada llibre agafa una temàtica:  Nyam nyam / Ñam ñam versa sobre el menjar, Deu esquirols / Diez ardillas va de números i Li posem un bigotí? / ¿Le pondremos bigote? sobre el cós humà. Suposem -i desitgem- que la col·lecció vaja ampliant-se amb més llibres de nous temes.

Ja coneixem els preciosos llibres de poesia infantil que ha creat Mar Benegas -tots molt recomanables- i ens ha encantat descobrir que els seus versos per als menudets són tan bonics, senzills, atraients i musicals com tots els de la resta dels seus llibres. 

Una col·lecció molt recomanable.