12.6.13

El Wuggly Ump: conte en vers per fer por als xiquets


Hui us volem recomanar un divertit conte, narrat en vers: El Wuggly Ump, d'Edward Gorey, publicat per Libros del Zorro Rojo.

Tiroliro, tirolera,
el Wuggly Ump vive fuera.

Come paraguas, tachuelas
y fango con sanguijuelas.

Una cosa hay segura:
su actitud es oscura.

Wuggly Ump és una espècie de cançó-joc en vers, d'aquelles que jugàvem quan érem menuts i cantàvem fent rotllana, amb melodies senzilles i repetitives i que poc a poc ens feien sentir que l'amenaça estava propera i la por anava creixent fins que... un crit, un salt o un fort soroll, provocava el pànic i l'espantada dels xiquets (resulta curiós la atracció que els menuts tenen a tot allò que es fagi por).  És un llibre capaç d'enamorar horroritzant. Les il·lustracions són extraordinàries, senzilles i atraïents, empatitzant molt amb l'imaginari infantil.

Ens conta la història de dos xiquetes i un xiquets que juguen i canten feliços, innocents, sense adonar-se'n de la proximitat del perill - el monstre Wuggly Ump-.


Tralalarta, tralalerta,
el Wuggly Ump está en la puerta.

Ay que ruidos tan poco tiernos.
¿Por qué ha venido a vernos?


Un bon dia Wuggly Ump, fart de fer la seua dieta, decideix apropar-se a casa dels xiquets i... passa el que per lògica ha de passar.. segur que s'ho imagineu!

Esos ojitos, esa mirada
en cara tan obstinada.

¡Qué garras desagradables!,
¡qué fauces abominables!


Humor negre en vers i molt de ritme. Un llibre molt recomanable tant per als més menudets, que gaudiran escoltant als adults narrar el conte i poden seguir la història amb les il·lustracions, com per als primers lectors.

1 comentari:

Isa Romero Cortijo ha dit...

Fa temps vaig dissenyar una Unitat Didàctica per a Infantil sobre el centre d'interés de la por i aquests versos hagueren sigut uns bons aliats. Per als opositors que ara estan immersos en els seus estudis, que se n'aprofiten!

Una abraçada,
Isa Romero Cortijo

“Pablito” no para de crecer…