2.4.20

Avions poètics: omplim el cel de poesia en aquesta quarentena /Aviones poéticos: llenemos el cielo de poesía en esta cuarentena

Avions poètics omplin el cel, des de casa -il. Christina Tsevis-

Hui, Dia Internacional del Llibre Infantil / Día Internacional del Libro Infantil, en aquests dies de quarentena- us proposem una activitat poètica, molt senzilla i que estic segura que us agradarà fer tot junts, adults i xiquetes i xiquets: Avions poètics.

Es tracta de fer avions poètics i enganxar amb cola o cinta adhesiva a les finestres i balcons aquesta vesprada, a les 18:00 hores. Per fer-los agafarem un paper rectangular (si és de colors encara millor). Podem triar un poema dels tants que hi tenim al blog i copiar-lo o crear el nostre propi poema (us recordem que també hi ha poemes que no tenen rima), més senzill o complicat en funció del nostre bagatge poètic, des dels senzills rodolins a haikus o sonets. Els creem junts, pares i mares amb els fills i filles i l'escrivim al paper o foli. Podem decorar-los i pintar-los.

Després fem un poquet de papiroflexia i creem un avió. Segur que tots ho sabem fer, però per si se us ha oblidat us deixem aquest senzill model:


En podem fer tants com vulguem i aquesta vesprada, a les 6 hores, anem a fer-los volar per casa i enganxar-los després a les finestres i balcons (perquè a l'estat d'alarma que estem no hi ha escombradors i no devem tirar res al carrer, cal ser respetuosos amb la neteja dels nostres pobles i no embrutar), un per un. Segurament no volaran molt lluny, no aplegaran al balcó d'enfront, no es remullaran amb la pluja i acabaran a les voreres, però... això no ens importa, perquè hem gaudit junts de la lectura, de l'escriptura, de la creativitat literària; s'ho em passat requetebé junts jugant amb la paraula (que és el que devem fer tots els dies de l'any).

Quan tot açò passi, com a símbol d'acomiadament d'un temps de reclusió casera i d'alliberament... és llençarem a l'aire, per a que puguen volar ben lluny.

Ens encantaria llegir els vostres poemes i veure les fotos dels vostres avions o a vosaltres llençant-los. Podeu enviar-los a info@bibliococentaina.com, nosaltres els arreplegarem tots i ho penjarem al blog.

Animeu-se a crear versos i fer-los volar per tot arreu!

Vola la poesia des de dins del cor al cel de tots -il. Anna Silivonchik-


Avioncito


Me lo trajo el aire
blanco y con renglones
en el ala un verso
que lleva mi nombre.
Ay volador
volador
¿de dónde viene este amor?

El poema és del llibre Avión que va, avión que llega. Poemas para mandar en avioncitos de papel, d'Ediciones El Eclipse.

1 comentari:

Rocío G. Tizón ha dit...

Una iniciativa maravillosa.
Me ha encantado tu blog, me quedo de seguidora y te invito a que te pases por el mío si te apetece (es Relatos y Más, es que aparecen dos en el perfil).
Un abrazo.