18.10.19

Declaración de los derechos del niño: llibre de poesia infantil de Jordi Sierra i Fabra


L'editorial Edelvives acaba de publicar Declaración de los derechos del niño, de Jordi Sierra i Fabra amb il·lustració de Christian Inaranja. Aquesta edició es fa per a celebrar el seixanta aniversari d'aquesta Declaració Universal dels Drets de l'Infant (1959). Els drets de la infància (o drets del nen) són drets que posseeixen els nens, nenes i adolescents per la simple raó de néixer. Són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància, per tant són obligatoris. Aquests drets es troben recollits a La Convenció sobre els drets de l'Infant. Estan traduïts a tots els idiomes per tal que tothom els pugui comprendre. 

Aquest llibre de poesia infantil està creat com un llarg poema, amb text rimat, de Jordi Sierra i Fabra, que recull i rememora els 10 articles de la Declaració Universal dels Drets de l'Infant, apropant d'una manera molt poètica la informació per a que xiquets i xiquets estiguen assabentats de quins són els seus drets. Les requetesimpàtiques il·lustracions de Christian Inaranja arrodoneixen el llibre i el fan encara més atractiu.

Dice el Artículo Uno
que los niños son iguales.
Algo que es muy oportuno
y que evita muchos males.

No importa sexo, raza o color,
idioma, origen o religión.
Todos necesitamos amor,
cuidados, mimos y atención.

Juntos, los seres humanos
lograremos no perdernos.
Vamos a unir nuestras manos
y aprendamos a querernos.

Drets que hui en dia, en diferents llocs del planeta, són xagigats, obviats, menyspreats, manipulats, ignorats, esborrats... Lluitem cada dia pels seus drets! Us recordem que el dret a llegir i de viure la poesia s'ha de defensar cada dia.

El proper 20 de novembre és el Dia Internacional del Nen, què millor que gaudir-lo amb la lectura d'aquest llibre?