5.3.14

Gloria Fuertes: dos nous llibres sobre la poeta / dos nuevos libros sobre la poeta
Han sortit dos nous llibres sobre la poeta Gloria Fuertes, estem d'enhorabona. Els dos ens parlen de la seua biografia i de la poesia, però ambdòs són ben diferents.

El primer és un llibre de Luisa Guerrero, ¡Maravillosas familias! Homenaje a Gloria Fuertes, amb la col·laboració de diferents il·lustradors, editat per la ONG No Discriminación. El llibre té la família com a eix central. Diferents tipus de famílies -perquè a la nostra societat hi ha molts i diversos models familiars- de la naturalesa. Està genial. Us fiquem un tastet: 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

El segon llibre és d'Hércules Ediciones, amb textos de Matilde María Varela Ben i il·lustracions de Iratxe López de Munáin: Hércules pasea con Gloria Fuertes. En aquest cas és Hércules el que baixa de l'Olimp -convertit en gos- i amb la seua màquina del temps aterra a l'any 1978, en Madrid, davant d'un grapat de televisors que emeten la veu i imatge de la poeta Gloria Fuertes. Decideix conèixer-la i Gloria va contant-li la seua vida, a la vegada que passeja per Madrid, en els llocs que conformen el seu paisatge urbà vita.

Molt interessant, en ha agradat la forma original d'apropar la vida d'aquesta gran poeta als xiquets i xiquetes.