23.4.13

El caballero don Latón. Musical para niños: original versió cantada de la princesa, el cavaller i el drac


No podem deixar que s'acabe el dia, hui en la festa del llibre, sense recomanar-vos al menys una obra de poesia infantil. El Caballero don Latón, de Jörg Hilbert, amb il·lustracions de Felix Janosa porta un subtítol que ja ens dona pistes: Musical para niños. Està editat per Blume i adjunta un CD amb totes les cançons del llibre.

És un divertit llibre on els papers dels protagonistes trenquen l'esquema clàssic als que estem habituats: el cavaller és de llauna, com el seu cavall Zepelín, la princesa teixeix cotes de malla, hi ha un divertit circ on competeixen un vampir i un drac. Serà la valenta princesa Zé la que anirà a lluitar contra el drac, el guanyara i...

I a la vegada els personatges van cantant, narrant vocalment el que els succeeix, com els musicals. Les cançons tenen la seua partitura inclosa en el propi llibre, que podem escoltar en el CD. Podem escoltar les següents cançons:

1. El castillo de metal
2. El caballero Don Latón
3. La doncella Zé
4. ¡Hola, señor Don Director!
5. El hombre lobo Bicho
6. Coque, el dragón
7. Canción del sombrero
8. Canción de batalla de Zé
9. Canción bravucona del dragón
10 El rey de Patagonia

Dracs, cavallers, princesa... tots els personatges que hui són protagonistes, però a més a més cantant. Un llibre divertit, original, interessant i molt musical. A què espereu per regalar-lo?