16.11.06

Poemes i cançons de nadal: activitat poesia infantil a l'aula

Les festes de nadal són un bon motiu per a jugar amb la poesia. Les nadaletes formen part del nostre folklore i tradicions. Ara que les aules s'omplin de nens i nenes de diferents cultures, religions, països d'origen... podem aprofitar per a realitzar una activitat senzilla i divertida.
Les Cançons de la Classe:
Començarem per arreplegar cançons. La forma més fàcil és que cada xiquet i xiqueta s'emporte a casa, per torn, una cinta de casset i una llibreta. Els seus pares li gravaran una cançoneta -si és de Nadal encara millor- en el seu idioma original; després, els pares escriuràn en la llibreta la lletra de la cançó -més interessant encara si ens l'escriuen en el seu idioma original i la traducció-. Al tornar a classe, cada dia, escoltarem la nova gravació i tots junts cantarem la cançó. Cada alumne realitzarà un dibuix amb el motiu central de la cançó.
Escriurem totes les lletres en un document de "word" i realitzarem tantes copies com alumnes hi tenim. Escanetjarem les il·lustracions per a poder incloure-les amb la lletra de la cançó corresponent. Al finalitzar l'activitat enquadernarem totes les lletres de les cançons amb les il·lustracions que ells han realitzat. Abans de les festes de nadal el mestre/a regalarà a cada alumne/a una capseta ben embolicada amb paper de regal i un gran llaç -a més decoratiu, més emocionant-. A l'interior de la capsa hi ficarem una copia de totes les gravacions del pares i un exemplar enquadernat de les lletres de les cançons, amb el seu títol i el país d'origen.
Quin regal millor per a gaudir les properes festes de Nadal? Podem jugar i escoltar, aprendre i compartir... la música i la paraula en serviràn de fil per continuar juant amb la poesia infantil.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara és un bon moment per aprofitar les nadaletes i realitzar l'activitat. M'ha paregut fàcil i interessant. La portaré a l'aula i ja us diré que tal l'experiència.
Joan Miralles

Anònim ha dit...

ho provare amb els meus alumnes, aveures si s'enteren!!
ya comentare la experiencia que ha volgut donar
joana romira

Sàlvia ha dit...

Desitge que l'experiència us siga interessant i profitosa. Perfa, ens ho contaràs?

Anònim ha dit...

ola alumnes que tal?
soc un profsor.