El nostre folklore inclou la gastronomia. Cada festa té el seu plat. Preparant la propera festa de Carnestoltes es trobem que el dijous, primer dia carnavalenc, s'nomena "dijous gras" o "dijous llarder", un dia per enfitar-se de menjar carn -ja sabeu que abans en els dies de quaresma no es podida tastar la carn- i nosaltres anem a afegir-li un poema.Bon profit!
Dijous gras
El dijous llarder,
botifarra, botifarra;
el dijous llarder,
botifarra menjaré!
I una truita
de llardons
i trossets de cansalada
d'aquella gustosa,
tendreta,
sabrosa
i adobada.
Sortirem
a menjar al pati
i amb una gana
oportuna
no en deixarem
ni una engruna!
El dijous llarder,
botifarra, botifarra;
el dijous llarder,
botifarra voldré!
La il·lustració és d'Anja Boretzki
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada