Cal aprofitar les eines gratuïtes que hi ha en internet per aplicar les noves tecnologies a la lectura i a l'escriptura. De vegades, allò que ens sembla més banal és el que fa que els xiquetes els motive.
Hui volem recomanar-vos una eina que consisteix en donar-li la volta a l'escriptura i escriure del revés: Escribir al revés. Cal tenir en compte, si escrivim un poema, que per tal de seguir l'ordre del poema original hem d'escriure de baix a dalt, per a que l'últim vers ens aparega en l'últim lloc. També podem anar escrivint els versos un per un i i anar pegant-los al blog o en la pàgina del word. Cal advertir que si a una lletra li fiquem l'accent no surt totalment al revès.
Us fiquem un exemple, del començament d'un poema de Consuelo Armijo.
oʇ!ɹƃ oɯ!ʇln lә
olqәnd lәnbɐ ɐ
oɹәnbnlәd un oƃәll
sop!u ɐ!ɔɐɥ әnb
'sollәqɐɔ so uoɔ
sɐɹoñәs sɐl әɹʇuә ɐp!nƃәs uә ʎ
ɐpoɯ әp uoɹә!snd әs sop!u sol
Què diu? Cal aclucar un poc els ulls, fixar-se també en la il·lustració, que ha us dona una molta bona pista, i donar-li la volta a les lletres (no feu trampa, imprimiu el poema i li gireu la fulla). Com us hem dit acò tan sols és un divertiment tipogràfic però que pot donar molt de sí entres els xiquets i joves, es com escriure missatges encriptat, però en aquest cas jugant amb la poetipografia -ja tenim una nova paraula per al nostre diccionari poètic-.
Podeu jugar aquest estiu i ja ens conteu!
La il·lustració és d' Annette Manseth.
ʇ!ʇɹәʌ!p uәq sé 'ɹɐʌoɹd әp oqɐɔɐ oɥ
ResponEliminaJa, ja, ja... molt bo el reversicomentari. Penso que aquest tipus de "xorradaetes" motiven a escriure.
ResponEliminaSetedaseb