Cal tenir a la mà una sèrie de recursos per anar jugant amb la poesia. Hui us proposem crear una sopa de lletres, com la que hem creat nosaltres, sobre qualsevol tema al vontant de la poesia: paraules al voltant d'un poeta, un poema desglossat, recursos estilístics, etc.
Ho podem fer d'una forma molt fàcil amb el generador de sopes de lletres -un altre dels poemaquinaris que ens poden ajudar a jugar digitalemnt amb la poesia-. Podem introduïr fins 15 paraules diferents i el programa ens genera la sopa de lletres en format pdf., que podem imprimir. A més, podem crear-les en diferents llengües.
Per exemple, hem agafat unes estrofes del poema Otoño i hem creat aquesta sopa de lletres poètica. Als alumnes podem donar-los la sopa de lletres, amb les paraules barrejades i desprès de localitzar-les a la sopa de lletres jugar a armar els poemes (com en el joc del poema retallat).
Gràcies, Sàlvia. Un recurs molt útil. Hi ha alumnes que es "mengen" la feina. Ara menjaran sopa de lletres amb poesia 'esferificada'.
ResponEliminaEl poema "Otoño" conté tot l'esperit d'aquesta estació. En el seu moment no et vaig dir res; t'ho dic ara.
Saluditos desde Barcelona
Isabel
Sàlvia, sempre saps com utilitzar els recursos i centrar-los en la poesia. la teua ment també és un "poemaquinari" com dius tú. Aquest recurs em sembla molt profitós per a l'aula, a més de les seves aplicacions poètiques.
ResponEliminaJa saps, estem en contacte.
Mati Jover (Xàtiva)
Ei, Isabel, m'agrada que el recurs et siga útil per a l'aula. Hi te moltes possibilitats. Una besadeta.
ResponEliminaMati, crec que una part del cervell, la més imaginativa, està desenvolupant-se poèticament. Deformació de bloguera poètica?
ResponEliminaBesadetes
Quin recurs més bo! Aprofita per a totes les assignatures, a més de difondre la poesia. Gràcies Sàlvia i felicitacions per la tasca que estas portant endavant. Tere Yebra
ResponEliminaA mi també en sembla un recurs molt pràctic, senzill i que estalvia feina als profes.
ResponEliminaBesadetes, tere