El segle XXI ens ha portat nous llenguatges, amb noves tecnologies, i cal estar a la "guai". L'aplicació a l'aula d'aquest llenguatges ens facilita la comunicació amb els alumnes, doncs ells els utilitzen habitualment. Sóc de les que pense que el llibre, com a suport, no desapareixerà, com tampoc el paper i el llapis, però si que anirà combinant-se amb els nous suports.
A les classes de llengua i literatura -catalana, castellana, anglesa, francesa, etc.- podem utilitzar aquestes eines actuals que facilitaran metodològicament l'aprenentatge dels alumnes.
A la web de Joves Creadors, hi ha un concurs de Podcast Poètico-Artístic (aprofiteu per llegir l'entrevista amb Dolors Miquel). Què és això del podcast? Doncs... millor que us ho expliquen ells mateix i us ensenyen, pas a pas, a fer-ne. Podeu trobar aquesta informació també en castellà i pas a pas.
S'animeu? Cal primer fer-ne un i practicar, per després introduir-ho a l'aula. Segur que els alumnes s'enrotllen i els resultats us sorprenen. Més endavant ells mateix poden participar al proper concurs. Qui sap! Podem tenir a classes molts artistes amgats fins ara. Els podcast estan utlitzant-se arreu del món en educació, en diferents nivells educatius. Podeu veure i escoltar exemples: Cilepodcast, Educar, Páginas dispersas.
Estíbaliz Espinosa va ser la guardonada l'any passat amb Alcohorama. Escolteu-la i us donarà una pista del que podeu fer.
Lo veo un poco complicado de realizar (estoy ahora sumergiendome en las nueva tecnologías), pero lo voy a intentar. Seguro que a mis alumnos les cuesta menos y les gusta. Con los enlaces que has puesto para realizarlo ellos lo captarán aún más pronto que yo. Os comentaré los resultados.
ResponEliminaPedro Pomares (Guadalajara)
Quina idea més bona! Ara podem crear els poemes a classe i escolatr-los a qualsevol lloc.
ResponEliminaXimo -Alacant-
Quina passada! He fet una prova a ritme de rap i que fenomenal! (Juanjo, raper)
ResponEliminaProveu de fer-ne. Epectaculars resultats. Etem treballant el mateix poema amb diferents estils musicals (pop, rock, folk, hop-hop,..) i canvia totalment.
ResponEliminaUs recomane l'activitat!
IES Lluís Vives
Hem aprofitat la classe d'audiovisuals i la de lietratura i hem creat uns podcastings que circulen entre tots els alumnes de l'intitut. Fantastic. El primer meravellat dels resultats som els profes, que també se'ls hem guardat per escoltar-los. Us ho recomano.
ResponEliminaPaqui Lucas, Mallorca