Pàgines

20.3.13

La vida contada a un nen del veïnat: presentació del llibre de Vicent Andrés Estellés a la Biblioteca de Cocentaina


 El proper dijous celebrem el Dia Mundial de la Poesia i volem celebrar-ho fent-li un xicotet homenatge a un gran poeta, Vicent Andrés Estellés. Aquesta activitat és la primera d'una sèrie que des de l'Ajuntament de Cocentaina, juntament amb la nostra Biblioteca Municipal, farà en 2013 per donar un reconeixement públic a Estellés i enlairar els seus versos a la nostra població.

El 21 de març, al saló d'actes de la Biblioteca Municipal de Cocentaina -Pla de la Font, 10-, a les 19:00, es presenta el llibre de poesia infantil La vida contada a un nen del veïnat, editat per Andana. La presentació està a càrrec de Juli Capilla, seleccionador i autor del pròleg, i de Miguel Ángel Díaz, il·lustrador.


El llibre és una antologia adreçada a apropar als xiquets i xiquetes, per primera vegada, l'obra de Vicent Andrés Estellés. Cal començar a donar a conèixer els nostres grans poetes, que beguen els seus versos, que niuen les seues paraules. La poesia forma part de la nostra cultura, però de vegades sens oblida. Som els adults els responsables d'alimentar la intel·ligència i els sentiments dels menuts per assegurar el seu creixement integral, ric i divers.

Podem llegir, entre altres, els següents poemes: M'agraden molt les albergínies, Cançó de la rosa de paper, Res no m'agrada tant, Canten ocells al dematí al balcó, Amor i amor quan plou i quan fa sol, Nen que agafes la pedra del sòl alegrement, Cançó de la lluna, Aquest mar que sabem, Anem anant, etc. 

Un llibre molt, molt recomanable i no sols per a xiquets, també per adults -les il·lustracions arrodoneixen el sentiment que transmeten els poemes-. Un llibre d'aquests que cal estar a totes les biblioteques, públiques i escolars.

Ai, si possible fos
(Vicent Andrés Estellés)

 ¡Ai, si possible fos
tanta felicitat
com
cap
al teu cor, al teu cor
enormement meravellat
a cada jorn i a cada cosa
que broten al teu pas!

¡Ai! ¡Si possible fos,
quina felicitat!

Tu o el teu cor, astre sense òrbita,
¿des de quin món il·luminat?


Esteu tots i totes 
invitats a compartir 
aquests bonics 
versos d'Estellés!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada